Tester ny sak

Harvard: Fem av de beste trenings-øvelsene du noensinne kan gjøre Anerkjente Harvard Medical School har satt opp en liste med fem anbefalte treningsøvelser.

Jogging er ikke en av dem. Leger og forskere ved den berømte utdanningsinstitusjonen Harvard Medical School er opptatt av at folk skal være friske og i form, og publiserer jevnlig resultater fra forskning relatert til helse og trening. Ekspertene vet samtidig at folk flest ikke er spesielt gode på å trene. I Norge har andelen unge med overvekt økt de siste 40 årene, og fortsetter å øke. Folkehelseinstituttet (FHI) omtaler det som en urovekkende utvikling. 2017-tall fra FHI tyder på at de fleste voksne nå enten har overvekt og fedme, og at det i dag er et mindretall som har normal vekt. Med det som bakteppe har Harvard Medical School publisert en liste med fem treningsformer som kan hende blir godt mottatt her til lands også.

tester

Tester mellomtittel

«Hvis du bare vil trene for helsen din eller for å passe bedre i klærne, kan treningssentre være både skremmende og overveldende», skriver Harvards helsemagasin Healthbeat. Samtidig, skriver magasinet, «krever noen av de beste fysiske aktivitetene for kroppen din verken et treningsstudio eller at du må være i så god form at du kan løpe maraton». Ekspertene ved Harvard mener fem aktiviteter kan «gjøre underverker for helsen din», ved å bidra til å – er du klar? – holde vekten under kontroll, forbedre balansen og bevegeligheten, styrke beinene, beskytte leddene, forhindre framtidige problemer med blærekontroll, generelt redusere risikoen for sykdom og til og med avverge hukommelsestap. Se de fem øvelsene og les hvorfor Harvard Medical School mener de er så avgjørende gjennom bildene nedenfor:

I videoen under ser du eksempler på kegeløvelser, og hvordan de skal gjøres riktig: