<span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">I STØTET</span>: Ulf Larsen og Jørn Erik Ruud (t.h.) i Mesterbygg Moss opplever en uvanlig sterk pågang etter nye boliger. – Tidene har aldri vært bedre. Vi skulle bare ønske vi kunne få bygge mye mer, sier de to.
I STØTET: Ulf Larsen og Jørn Erik Ruud (t.h.) i Mesterbygg Moss opplever en uvanlig sterk pågang etter nye boliger. – Tidene har aldri vært bedre. Vi skulle bare ønske vi kunne få bygge mye mer, sier de to.

Forstår ikke helt hva som skjer – har aldri opplevd maken til slike tider i boligmarkedet

– Hele mosseregionen lider under mangel på tomter. Verst stilt er tilgangen på eneboligtomter. Hadde vi kunnet utvikle flere eneboligtomter, måtte vi hatt et kølappsystem. Etterspørselen er bare helt enorm. Vi har aldri opplevd et så stort trykk i markedet som nå. Det finnes knapt eneboligtomter å oppdrive fordi den nasjonale boligpolitikken går på fortetting, og da er det nesten ikke rom for byggefelt med eneboliger, sier eierne og driverne bak Mesterbygg Moss, Jørn Erik Ruud og Ulf Larsen.

Utbyggerne må derfor kompromisse med blokker, rekkehus og flermannsboliger, men også disse boligtypene er det rift om i dagens hete boligmarked.

– Vi forstår det ikke. Det ser ut som om koronatilstanden virkelig har endret folks holdninger til å bruke penger på hus og hjem, samtidig som at folk også synes å ha mer å rutte med. Samtidig er det jo begrenset med hvor mye penger man kan ha spart på å ikke dra på ferie- og fritidsturer til utlandet, konstaterer Larsen og Ruud.